Stearinlys, servietter, bordløbere og papirduge - Lys og Stil 

Stearinlys, servietter, papirduge og bordløbere fra 1'st ClassStoflignende Dunilin servietter, Dunicel papirduge og bordløber fra Duni

Facebook | Twitter

 

100% sikker online betaling 

 

Kom ind i Webshoppen   |   Duni   |   Festbordet   |   Mærkedage   |   Servietfoldning   |   Information   |   Farveguide


 

Stearinlys, servietter, papirduge og bordløber... kom indenfor i vores webshop.

 


Service

Servicen omhandler jo alt det vi skal bruge når vi skal spise, tallerkener, glas, kander, kopper, knive, gafler, skeer, teskeer osv. osv.

Alt efter hvilken type fest eller arrangement der afholdes, er der jo forskel på hvilken type og hvilken kvalitet af service der benyttes.

Det romantiske bryllup vil man sikkert ikke bruge engangsservice og til den almindelige fødselsdag vil man sikkert ikke bruge sølvbestik og guldkantede tallerkener.

Men det er nu engang de muligheder man har til rådighed der til sidst afgør hvad man vil benytte.

Festbordet
Forberedelse
Bordplan
Borddækning
Service
Blomster
Tilbehør
Service


Sølvbestik eller ikke sølvbestik

Blankpoleret sølvbestik signalere fest, har du sølvbestik - så brug det. Hvordan skal bestikket så ligge, det er ret simpelt. Gafler ligger altid til venstre og knive altid til højre.

Er der forret som f.eks. suppe, så lægges skeen altid til højre for tallerkenen, ved siden af kniven, på knivens yderside. Serveres der dessert, så lægges dessert ske eller kagegaffel oven over tallerkenen.

Husk - du benytter altid bestikket udefra og ind imod tallerkenen.
 

 

 

Tallerkener

Det gør ikke noget hvis du ikke har et komplet sæt service til alle gæsterne, men lad os bare slå helt fast, selvfølgelig ser det pænest ud og du opretholder også det helt stilrene ved at have ens service til alle gæsterne. Alt efter hvor mange gæster der kommer til festen, så kan man med fordel leje alt servicen hos et udlejnings firma, og så slipper man jo også for opvasken idet flere og flere udlejer gerne selv vil forestå for den del, da man så efterfølgende er helt sikker på at servicen er ordentlig rengjort.

Skulle det ikke kunne lade sig gøre at få ens service til alle gæsterne, så kan man sagtens skabe et flot festbord alligevel, så skal man blot arrangerer borddækningen således at gæster tror at det skal være sådan, så er det blot et borddæknings tema. Et flot miks af forskellige farver, mønstre og nuancer kan blive ligeså flot som et f.eks. et helt hvidt bord. Der er ingen regler, det er helt op til den enkelte at bestemme og afgøre.

 

Glas

Skal du serverer flere retter, forret, hovedret og måske dessert, og skal du have forskellige typer af vin på menuen, så skal alle glassene som der skal bruges, sættes på bordet fra starten.

Man kan godt være fristet til at undlade nogle glas på grund af pladsmangel, men den går altså ikke.

Foruden ølglas, vinglas og eventuelt snapseglas, skal du altid sørge for at der også står et glas til vand ved hver gæst/kuvert.

Glassene skal stilles over tallerkenen og i rækkefølge fra højre imod venstre. Rækkefølgen er således, vandglas, hvidvinsglas, rødvinsglas og til sidst dessertvinsglas eller snapseglas.

 

 

Alle glassene skal stå på bordet fra middagens start.

Lys og Stil - stearinlys, servietter, papirduge og bordløber